Bloggarin ABC

Tutustutaan blogimaailmaan, opitaan seuraamaan blogeja ja hyödyntämään erilaisia mahdollisuuksia. Ideoidaan omia blogeja ja käydään läpi luomisen ja ylläpitämisen perusteet.

Blogit lukuina, tietoina, kertomuksina ja linkkeinä. Miten ja kenelle kirjoittaa? Miten ideoida sisältöä blogiin? Avoimuuden ja kommentoinnin merkitys. Blogin jakaminen, linkittäminen, tunnetuksi tekeminen ja seurattavuuden optimointi.

Blogikursseja olen vetänyt säännöllisesti vuodesta 2008. Blogikurssi on hioutunut vuosien varrella, japäivitän sitä alati. Lähes jokaisella alkavalla kurssilla on uutta tietoa ja/tai uusia (blogi)esimerkkejä.

Kurssin tarkoitus on ensisijaisesti innostaa kurssilaisia hyppäämään blogikelkkaan: koetan luoda blogeista/bloggaamisesta innostavaa yleiskuvaa ja tutustuttaa työkaluihin ja -kikkoihin, joiden pohjalta kurssilainen voi omin päin rohkaistua käyttämään julkaisualustoja ja rakentaa itselleen oman blogin.

Kurssi ei ole kädestä pitäen -kurssi: en kierrä koneelta koneelle neuvomassa miten blogi perustetaan. Vastaan mieluusti kysymyksiin rungon puitteissa ja neuvon käytännön jutuissa, mutta henkilökohtaiseen, esimerkiksi omaan blogiin liittyvänä konsultointiin ei rajallinen (14 tuntia) aika riitä. Tavoite ei ole, että jokainen kurssilainen perustaa kurssin aikana oman blogin, enkä siihen erityisemmin ole kannustanut. Nopeasti perustetut blogit jäävät usein pelkiksi tyhjiksi harjoitelmiksii, koska perusasioita ei ole mietitty ja blogi ei tunnu “omalta”. 

Bloggaa!
Creative Commons linsensoitu kuva Flickr user hgjohn, http://www.flickr.com/photos/hgjohn/8032439407/in/photostream/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s