6 hyvää lähdettä ilmaisille kuville

liitutaulu_ilmaiskuvat

Tekijänoikeuksia rikotaan netissä jatkuvasti, surutta, joko tiedostamatta tai tietoisesti. Artikkelini tekijänoikeuksista ja kuvien vapaasta käytöstä johdattaa myös lisätiedon lähteille.

Ilmaisia, HYVIÄ kuvapankkeja voi olla kiireessä vaikea löytää, joten laitetaan jakoon kuusi hyvää satunnaisjärjestyksessä. Jos tiedät muita, ilmianna kommenteissa!

  1. Pixabay

cubes-447703_640Laaja (lähes 300 000 kuvaa tällä hetkellä) kuvavalikoima korkealaatuisia kuvia. Kotisivujen tekijöille ja bloggareille mainio valikoima käyttiksiä kuvia kategoriassa Taustakuvat ja tekstuurit. Täyden resolaation kuvat vaativat sisäänkirjautumisen palveluun, pienemmät kuvat saa ladattua lennossa. Kuvat  ”vapaaseen kaupalliseen käyttöön/nimeämistä ei edellytetä”. Hyvät hakutoiminnot.

2. Unsplash

Huikaisevia kuvia, joista monet sopivat erityisen hyvin esimerkiksi blogien otsakekuvaksi. Erittäin simppeli sivusto (ei hakutoimintoa) lupaa 10 uutta kuvaa päivittäin. Kaikki kuvat ovat ns. CC-nollalisenssillä eli käyttö vapaata, nimeämistä ei vaadita.  Lataaminen hieman ongelmallista, Chromella ei toiminut hiiren kakkosnappi –>Tallenna kuva.

3.  Free Images (aikaisemmin Xchng)

49703_3246
Photo by: http://www.anna-OM-line.c- om

Hieman sekavat sivut ja ilmaiskuvien lisäksi tyrkyllä myös maksullisia, mutta laaja valikoima kaikentyyppisiä kuvia, esimerkiksi yrityssivuille sopivia kuvituskuvia ja symbolikuvia. Hakutoiminto hyvä. Lataaminen vaatii sisäänkirjautumisen. Lisenssiehdot hieman vaihtelevat, yo. esimerkkikuvan vaatimuksena oli mainita kuvaajan linkki kuten yllä.

4.  PicJumbo

picjumbo.com_IMG_9881

 

Jos jaksaa ohittaa sivun hieman häiritsevät erikoistarjoukset, mainokset yms. sillisalaatin, käyttökelpoisia kuvia löytyy ja niitä on helppo metsästää joko kategorioittain tai asiasanoilla. Lataaminen ei vaadi sisäänkirjautumista.

5. MorgueFile

Cardinal in the SnowSelkeä, nopea käyttää (lataaminen ei vaadi rekisteröitymistä), huippuhyviä kuvia! Jokaisen kuvan kohdalla listattu käyttöoikeudet.

6.  Viintage

public-domain-images-free-vintage-posters-00051

 

 

 

 

 

 

 

En kirjoittanut sivuston nimeä otsikkoon väärin, noin se kuuluu olla… Upeita vanhoja julistekuvia etc.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s